Genel

Medyanın dili ortak: “One minute” uyarı

Yazan: HaberVs

Sona eren yerel seçimlerin ardından sonuçlar bütün gece saniye saniye televizyon ekranlarına yansıdı. Özellikle İstanbul ve Ankara’da yaşanan başa baş çekişme yüzünden adayların sistemde çıkan sorunlar ve elektrik kesintilerini de şaibe adı altında değerlendirmelerine sebep oldu. Hürriyet: Sandıktan uyarıSeçmen sandıktan mesajını verdi. AKP, 2004 yerel seçimlerine göre yüzde3, 2007 genel seçimlerine göre ise yüzde 8 […]

Sona eren yerel seçimlerin ardından sonuçlar bütün gece saniye saniye televizyon ekranlarına yansıdı. Özellikle İstanbul ve Ankara’da yaşanan başa baş çekişme yüzünden adayların sistemde çıkan sorunlar ve elektrik kesintilerini de şaibe adı altında değerlendirmelerine sebep oldu.

Hürriyet: Sandıktan uyarı
Seçmen sandıktan mesajını verdi. AKP, 2004 yerel seçimlerine göre yüzde3, 2007 genel seçimlerine göre ise yüzde 8 puan kaybına uğradı.

Milliyet: Seçmenin manşeti
Bugüne kadar girdiği her seçimden oyunu artırarak çıkan iktidar partisi AKP, 1,5 yıl önce yüzde 47’ye yükseldiği sandıkta yüzde 40’ın altına indi.

Vatan: Sandıktan AKP’ye uyarı çıktı
AKP girdiği dördüncü seçimde ilk kez oy kaybetti. 2007 genel seçimi sonuçlarına göre 8 puan gerileyerek yüzde 39,3’e indi.

Radikal: Halk “One minute” dedi.
İktidardaki AKP’nin oyları ilk defa geriledi…

Cumhuriyet: Sandıktan uyarı çıktı
Kriz ve yolsuzluk vurdu. 2007’de yüzde 47 ile iktidar olan AKP, ekonomideki başarısızlığı, yolsuzluk iddiaları ve kavgacı politikası nedeniyle düşüşe geçti.

Habertürk: Sandık CHP’ye yeni lider çıkardı
Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da yüzde 38 oy alarak CHP’yi yukarı taşıdı ve Deniz Baykal’a alternatif olabileceğini gösterdi.

Akşam: Sandık törpüsü
Ekonomik kriz sandığı teğet geçmedi. AKP, yerel seçimde 2007 genel seçimine göre 8 puan birden düştü. İktidar, başta İstanbul, en güvendiği kentlerde bile hayal kırıklığı yaşadı. CHP, MHP ve DTP güçlenerek çıktı.

Taraf: Seçmenden “two minute”
İl Genel Meclisi’nde 2007 ve 2004’teki oylarının altında kalan AKP, CHP ve MHP’nin toplam oyunu kazandı ama seçmenden de net uyarı aldı.Kıran kırana seçim, İstanbul’a Metrobüs’ü getiren Topbaş yüzde 44’le ikinci kez kazanıp tarih yazdı.Kılıçdaroğlu yüzde 38’le CHP’ye 10 puan kazandırdı.

Sabah: Krizin etkisi
Ak Parti küresel krizin daha çok hissedildiği sanayileşmiş Batu illerindeki oy kaybı nedeniyle yüzde 39’da kaldı. CHP Antalya’yı geri aldı, MHP oyunu 6 puan artırdı.

Zaman: Her partiye ayrı mesaj
AK Parti, krize rağmen 2004’teki oy oranını korudu. Seçmen, aday tercihleri konusunda partiyi uyardı.

Star: Güven Tazeledi
Başbakan Erdoğan, “Ak Parti 2004’teki oyunu korudu. CHP ve MHP’nin oylarının toplamı bizden düşük. Bu güvendir. Halkımızın verdiği mesajı aldık” dedi.

Yeni Şafak: Krize rağmen güvenoyu
Küresel krize rağmen oy oranını büyük ölçüde koruyan AK Parti belediye başkanlıklarını bırakmadı. AK Parti, CHP ve MHP’nin oylarının toplamından daha fazla oy aldı.

Vakit: Oylar adaylara
Dünkü seçimlerde vatandaş; “parti” erden ziyade “aday”lara oy verdi… İl Genel Meclisi seçim sonuçları ile Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarının birbirinden farklı olması da bu görüşü doğruluyor… AK Parti,2 puanlık bir oy kaybederken, MHP’nin oylarında 5, SP’nin oylarında da 2 puanlık artış oldu… CHP ise yine sahillerden oy aldı.

Bir Gün: AKP sadakasını seçmen yutmadı
AKP yerel seçimlerde umduğunu bulamadı. Seçimlerin ilk sonuçlarına göre AKP’nin yükseliş döneminin geride kaldığı görülüyor. AKP hedeflediği hiçbir yeni ili kazanamadı.

Evrensel: AKP’ye yerel seçim tokadı
Yerel seçimlere “Referandum” diyen AKP’nin oy oranında ciddi düşüş oldu.

Referans: AKP’ye ciddi uyarı

Oylarda büyük düşüş. Türkiye’nin merakla beklediği yerel seçimler büyük sürprizlere sahne oldu. 2007’deki genel seçimlerde yüzde 47 oy alan AK Parti’nin oy oranı yüzde 40’a kadar düştü.

Dünya: Nefes nefese yerel seçim
40 milyonu aşkın seçmen dün sandık başına gitti. Saat 01.00 itibariyle AKP 46, CHP 13, MHP 9, DTP 8 ilde önde

Yorum yazın