İstanbul

OGS’den hızlı geçiş cezası?

Yazan: Aykan Dülger
KGM

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Trafik Yönetim Merkezi ve OGS Danışma Hattı, OGS geçişlerine 30 km hız limiti getirildiği haberlerini yalanlıyor.

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Trafik Yönetim Merkezi’ne göre Otomatik Geçiş Sistemi  (OGS) gişelerinden geçişte, saatte 30 kilometre hız sınırı getirildiği ve bu hızı aşanlara kaçak geçiş cezası uygulanacağı söylentisi doğrusu yansıtmıyor.

Sürücüler bir süredir çalıştıkları şirketlerden, otomobil satın aldıkları ya da kiraladıkları ünlü firmalardan ve servis şirketlerinden 1 Nisan 2012’den itibaren Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kullandığı gişelerden saatte 30 kilometreden daha hızlı geçmeleri durumunda, kaçak geçiş ücretiyle cezalandırılacakları yönünde kısa mesajlar, elektronik postalar alıyorlar. Hatta bazı şirketler, sahada otomobilleriyle çalışan elemanlar için bu konuda bilgilendirme toplantısı bile düzenliyor. Gazeteler ve televizyon kanallarında yer alan haberlerde “Hız sınırı uzun süredir var. Ancak uygulanmıyordu. 1 Nisan 2012’den itibaren uygulanmaya başlanacak. İhlal halinde, kaçak geçiş ücreti tahsil edilecek” uyarıları yapıldı.

Ancak gerek söz konusu haberlerde ve gerek bilgilendirme mesajlarda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ilgili kararı yer almadı.

HaberVesaire konuyla ilgili olarak Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Trafik Yönetim Merkezi’nden şu cevabı aldı:

“Haberler gerçeği yansıtmıyor. Aslını öğrenmeden nasıl haber yapıyorlar biz de anlamadık. Zaten öyle bir şey mümkün değil. Karayolları’nın hız ile ilgili herhangi bir ceza verme yetkisi bulunmuyor. Biz sadece kaçak geçiş durumlarını tespit ediyoruz. Böyle şeylere kesinlikle itibar etmeyin.”

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz OGS Danışma Merkezi ve OGS Danışma Hattı da Karayolları’nın açıklamasını doğruluyor.

OGS Danışma Merkezi, birçok vatandaşın aynı soruyla merkeze ulaştığını ancak kendilerine ceza uygulaması hakkında bir bildirim yapılmadığını, söylentilere inanılmaması gerektiğini dile getiriyor.

3 Yorum

Yorum yazın