Yaşam

Oyuncakların ‘Sihirli anne’si

Yazan: [email protected]

Duygu Ertürk Ekranların “Sihirli Annesi”, “Duma Duma Dum” programının sunucusu, çocukların sevgilisi İnci Türkay Eroğlu İstanbul Maçka’da bir oyuncak mağazası açtı. Akaretler’den Nişantaşı’na çıkan yokuş üzerindeki Taygatoys’da organik, ahşap ve doğa dostu oyuncaklar bulabiliyorsunuz. Mağaza, adını yağmur ormanlarından alıyor ve bu ismin hakkını veriyor. Mağazada “Plantoys” markalı, geri dönüştürülmüş kauçuktan yapılan ve bitkisel boyalarla renklendirilmiş […]

Duygu Ertürk

Ekranların “Sihirli Annesi”, “Duma Duma Dum” programının sunucusu, çocukların sevgilisi İnci Türkay Eroğlu İstanbul Maçka’da bir oyuncak mağazası açtı. Akaretler’den Nişantaşı’na çıkan yokuş üzerindeki Taygatoys’da organik, ahşap ve doğa dostu oyuncaklar bulabiliyorsunuz.

Mağaza, adını yağmur ormanlarından alıyor ve bu ismin hakkını veriyor. Mağazada “Plantoys” markalı, geri dönüştürülmüş kauçuktan yapılan ve bitkisel boyalarla renklendirilmiş ahşap oyuncaklar satılıyor. Taygatoys’un en önemli özelliği de, bu markanın ilk ve tek Türkiye distribütörü olması. Plantoys’un yanı sıra Amerika’nın nostaljik oyuncakları olan “Radioflyer” ürünleri de Türk tüketicisine burada merhaba diyor.

Mağazada kaslı, savaşçı rambolar, action-manler, gürültülü plastik oyuncaklar yerine rangârenk, özel tasarım tahta oyuncaklar; podyumda arz-ı endam eden mankenlere taş çıkartacak vücutlara sahip, hokka burunlu, fabrikasyon Barbie’ler yerine gözlüklü nineler; komik suratlı, kırmızı saçlı, tombiş kardeşler; yani hepimizin ailesinden, mahallesinden birileri var.

‘Çocuğum oynasın; oynarken hem eğlensin, hem de öğrensin’ diyorsanız, ‘Taygatoys’ta fiyat aralığı 10 YTL ile 400 YTL arasında değişen rengârenk dünyaya göz atmanızda fayda var.

“Plantoys” ve “Radio Flyer”

Plantoys, Amerika ve Japonya’da büyük üne sahip, 25 yıllık geçmişi olan bir marka. Ürünlerinde zararlı hiçbir ek kimyasal ve renklendirici kullanılmıyor ve kullanılan bütün boyalar güvenlik ve sağlık açısından test ediliyor. Ayrıca tahta ürünlerde ve oyuncaklarda zamanla oluşabilecek sağlığa zararlı bileşenlere karşı en yüksek güvenilirlik standardı olan “E-zero” standart sertifikasına sahip ilk ve tek oyuncak markası olduğu belirtiliyor.

Radio flyer ise 90 yıllık geçmişiyle oyuncak sektöründe ikon haline gelmiş bir Amerikan markası. Marka, estetik, basit ve güvenilir bisiklet, araba vb. tasarımlarıyla, çocukları eğlenerek keşfetmeye teşvik ediyor.

İnci Türkay Eroğlu:
“Oğlum Ali’ye alacak oyuncak bulamıyordum…”

– Bu oyuncakları nasıl keşfettiniz?
– Bu konuda ilham kaynağım oğlum Ali oldu. Ali’ye alacak oyuncak bulamıyordum. Daha doğrusu plastik oyuncakların güvenilir olmadığını düşündüğüm için, içim rahat değildi. 1,5 yıldır kafamda mağaza açma fikri vardı. New York’ta eşimle gittiğim bir oyuncak fuarında, dünyada oyuncak sektörünün geliştiğini ve doğala yöneldiğini fark ettim. Ben de burada güvenilir oyuncak satan bir mağaza açmaya karar verdim. Anneler, çocuklarını bu oyuncaklarla baş başa bıraktığında içleri rahat edecek.

– Bu oyuncaklar ilgi görüyor mu?
– Mağazamız henüz çok yeni olduğu için, satışlar asıl hedefimizin çok altında. Ama merak edip buraya giren herkes mutlaka bir şeyler alıp çıkıyor. İleride çok çok geniş bir kitleye hitap edeceğimizden eminim.

– Müşteri profilinizi tarif edebilir misiniz?
– Şu anda daha çok Nişantaşı çevresi ilgi gösteriyor mağazaya. Yani belli bir gelir grubunun üzerindeki insanlar… Ama mağaza tanındıkça daha geniş bir portföy çıkacaktır ortaya. Çünkü insanlar buradaki fiyatların düşündükleri gibi ürkütücü olmadığını görecekler. Beni en çok sevindiren de yaş sınırımızın olmaması. Kendine oyuncak alan psikolog, mimar müşterilerimiz bile var.

– Mağazanın yeni şubeleri açılacak mı?
– Şubeler açmayı düşünüyoruz. Taygatoys mağazası zaman içinde tüm Türkiye’ye yayılacak ve çok daha geniş bir kitleye hitap edecek.

– Burada çocuklar için sürprizleriniz olacak mı?
– Evet. Şu an çok yeniyiz. Biraz zaman geçince burada çocukları eğlendiren ve eğiten organizasyonlar düzenlemek istiyorum. Mesela haftanın bir günü viyolonsel dinletisi… Çocuklar burada kurabiyelerini yiyip oyuncaklarla oynarken, bir yandan da canlı olarak viyolonsel dinleyebilecekler.

Yorum yazın