İstanbul Tvsaire

Beyoğlu'na devlet masası

Yazan: Aren Arda Kaya - Emir Kahraman

Beyoğlu'na belediye tarafından geçen yıl getirilen masa yasağı yumuşatıldı. Ancak yasak nasıl üstü kapalı getirildiyse aynı şekilde geri alınıyor

Beyoğlu belediyesi geçen yıl aldığı bir kararla kafe ve barların kapı önlerine masa, sandalye koymasını yasaklamıştı.  Bu karar uzun süre gündemi meşgul etmiş, esnaf yürüyüş ve gösterilerle uygulamayı kınamış, müşteriler ve belediye zabıtası arasında kavgaya varan tartışmalar yaşanmıştı.

Geçen bir yıl içinde masa yasağının ve yasak kriterlerinin ne olduğu hala anlaşılabilmiş değil. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Cüneyt Özdemir'in 5N1K programında Beyoğlu'nun “bu kadar ucuz bir yer olarak kalmasının mümkün olmadığını” söylemiş ve bölgede bir “kentsel dönüşümün” sinyalini vermişti. Misbah, ayrıca Twitter hesabından da “Beyoğlu sokaklarını köy kahvesine çevirtmelerine izin vermeyeceğiz” diyerek uygulamayı sürdürmekte kararlı olduklarını açıklamıştı.

Ancak ne olduysa oldu, son bir kaç haftada Beyoğlu'nda sokaklarda masalar ve sandalyeler tekrar ortaya çıktı. 25 mayıs 2012 tarihli Radikal gazetesinin haberine göre bu yasak Beyoğlu Belediyesi tarafından yumuşatılmıştı. Ancak HaberVs'nin yaptığı araştırma bu konuda ortada hiçbir resmi açıklama veya belgenin bulunmadığını ortaya koyuyor. Beyoğlu Belediyesi konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmak yerine soru soranları Ahmet Misbah Demircan’ın Twitter hesabına yönlendiriyor.  Demircan’ın Twitter hesabında ise böyle bir yumuşatmanın kesinlikle sözkonusu olmadığı yazıyor.

Kapısının önüne masa koyan esnaf masaları nasıl koyduğu ve nereden aldığını konusunda bir açıklama yapmıyor. Söylentilere göre masalar belediyenin gösterdiği bir yerden 80 TL'ye alınıyor ama ne resmi olarak böyle bir uygulamadan ne de sandalyelerin satın alındığı yerden bir iz yok.

Beyoğlu Esnafını bir araya getiren Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (Beyder) ise bir yıldır yaşanan bu belirsizlikten oldukça  rahatsız.  Beyder Başkanı Tarkan Konar, belediyenin kuralları açık ve net biçimde ortaya koyması gerektiğini söylüyor.

1 Yorum

  • iz olmaz tabi yandaşlardan alınan malın izimi olur iğrenç işler her şey para para ne oldu şimdi sokak sebilimi oldu hani sokak yasaktı para varsa yasak yokkkkk…..

Yorum yazın