santralistanbul

Bilgi Üniversitesi’nden haberler

Yazan: Gökhan Tan

İstanbul Bilgi Üniversitesi, tüm ülkenin gündemine oturacak kadar hareketli günler yaşıyor. Üniversitenin öğretim kadrosu ve mezunları, basında görüşüne sık sık başvurulan, örnek başarı öyküleri haber konusu oluşturan isimler arasında yer alıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Tanıtım ofisinin yayınladığı bültenlerin yardımıyla derlediğimiz, son bir hafta içerisinde Türkiye basınında yer alan ve üniversitenin isminin geçtiği haberlerin bazıları şöyle. […]

İstanbul Bilgi Üniversitesi, tüm ülkenin gündemine oturacak kadar hareketli günler yaşıyor. Üniversitenin öğretim kadrosu ve mezunları, basında görüşüne sık sık başvurulan, örnek başarı öyküleri haber konusu oluşturan isimler arasında yer alıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Tanıtım ofisinin yayınladığı bültenlerin yardımıyla derlediğimiz, son bir hafta içerisinde Türkiye basınında yer alan ve üniversitenin isminin geçtiği haberlerin bazıları şöyle.

Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin çabasıyla kurulan Tarlabaşı Çocuk Orkestrası, Zamangazetesinin 4 Ocak tarihli nüshasında ön sayfadan haber oldu. Aynı gazetenin yazarı İbrahim Öztürk 3 Ocak tarihli “Bu yazının kahramanı sizlersiniz!” başlıklı köşe yazısında, Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu’ndan alıntı yaptı.

Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Cenker Kardeşler, Hürriyetgazetesinin Cumartesiekinin haber konusuydu. Vesaire Vesaire isimli albümü yayınlanan Kardeşler ile yapılan röportaj “Baba zoruyla albüm yapan fabrikatör müzisyen” başlığıyla 1 Ocak tarihinde yayınlandı. Eleledergisi de bir başka Bilgi mezununa mikrofon uzatmıştı. Dergi Ocak 2010 sayısında “Gazeteci olmak isterken lojistik patroniçesi olan” Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri bölümü mezunu Evrim Aras Sağıroğlu’nun başarı öyküsüne yer verdi.

2 Ocak Pazar günü yayınlanan “insan kaynakları” ekleri de İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencilerin görüşlerine başvuruyordu. Hürriyet’in İnsan Kaynakları eki, kadın ve çocuk istismarının konu edildiği haberinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç, Dr. Ayten Zara ile röportaj yaptı. Sabahgazetesinin İşte İnsan eki ise Sağlık Bakanlığı’nın, psikologlarının yalnız başlarına sağlık hizmeti veremeyeceklerine dair genelgesini konu ettiği haberinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans Programı Direktörü Yrd. Doç. Dr. Murat Paker’in görüşüne başvurdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu Nayad Demirci, “Eğitimi üst düzey yöneticiler veriyor” başlıklı haberde, İstanbul Business School’dan üniversite sonrasında aldığı eğitimin kariyerinde oynadığı rolü anlatıyordu.

Cosmopolitandergisi, Ocak 2010 sayısında Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü mezunu, doğum fotoğrafçısı Vera Caen Anahmias ile “işine duyduğu aşk” üzerine söyleşi yaptı.

HABERTÜRKgazetesinin 31 Aralık 2010 tarihli İstanbul ekinde, 1999 yılında Bilgi Üniversitesi’nin ‘Caz Vokal Bölümü’nü kazanan ünlü şarkıcı Murat Boz’un, Maslak Sheraton’da vereceği yeni yıl konseri haber oluyordu.

Bugüngazetesinin 3 Ocak tarihli Otomobil Dünyası köşesinde bir başka Bilgi mezunun başarısı yer aldı. Gazete, lisansüstü öğrenimini İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan Çağrı Öztaş’ın, Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç Pazarlama Müdürlüğü’ne getirildiği duyuruyordu.

Yılın en iyi gazete manşetlerinin belirlendiği, MediaCat yarışmasının jurisinde İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Nalçaoğlu’da yer alıyordu. Yarışmada “en beğenilen manşet” ödülünü alan Milliyet, bu haberi 4 Ocak’ta yayınladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde işletme dalında yüksek lisans yapan Mehmet Bostan’ın, Vakıf Emeklilik Genel Müdürlüğü’ne getirilmesi ise aynı gazetenin 30 Aralık 2010’da tarihli ekonomi haberleri arasındaydı.

Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Bölümü Araştırma Görevlisi N. Kaan Karcılıoğlu’nun “Tutukluluk Süresi Kaç Yıl” başlıklı yazısı Cumhuriyetgazetesinin bugünkü nüshasında yayınlandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen yoğun kültür ve sanat aktiviteleri ise yeni yılın ilk günlerinde basınınızdan hak ettiği ilgiyi göremedi. Agosgazetesi “2010’da Kültür Sanat” başlığı altında yaptığı derlemeye, Hrant Dink Vakfı’nın İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği “Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye’de Kültürel Etkileşimler” başlıklı sempozyumu da dahil etti.

Son beş günde Türkiye basınında yer alan haberler arasından derlediğimiz bu seçki, yine de, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin konu olduğu haberler için doğru bir referans sayılmayabilir. Çünkü İstanbul Bilgi Üniversitesi, gerek entelektüel birikimi ve gerek ev sahipliği yaptığı etkinlikler ile Türkiye basınının en çok beslendiği ve sayfalarında yer verdiği kurumlar arasında yer almaktadır.

Yorum yazın