Medya

Faili meçhul tweeti faili meçhul oldu!

Yazan: İbrahim Vahab

İHA muhabiri Bülent Velioğlu'nun “Ülkeye faili meçhul lazım” tweeti sosyal medyada tepki çekerken Velioğlu hesabının ele geçirildiğini savunuyor

Dün gece (1 Ocak 2014) İhlas Haber Ajansı (İHA) Bolu Büro Şefi Bülent Velioğlu’nun Twitter hesabından atılan tweet sosyal medyayı karıştırırken Velioğlu hesabının ele geçirildiğini açıkladı.

Hesabından dün akşam 22:37'de  “zaman zaman yaşanan faili meçhuller o ülkeye huzur getirir… Bu kadar konuşan olmaz..ortalık zevzekle doldu..” tweeti atılan Bülent Velioğlu, bu sabah yaptığı açıklamada hesabının ele geçirildiğini ve kendisinin bu tür tweetler atmasının imkansız olduğunu söyledi.

“Emre Uslu bey retweetlemiş 15 dakika içinde ne olduysa olmuş. Bir anda hesabımızı kapattık” diyen Velioğlu dün gece yaşananları HaberVs'ye şu sözlerle anlattı:
“Beni tanıyanlar bilir benim böyle düşünmem imkansız. Bir bayana atılmış bir tweet var, bir de bu faili meçhul tweeti var. Haberim yoktu arkadaşlarım aradılar sonra hesabı kapattım. Hatta cepten kapatamadım, onlara kapattırdım. Yazdıysam yazdım derim yani eski tweetlerime bakabilirsiniz böyle faşizan birşey bulamazsınız. Bu süreçte böyle şeyler mutlaka olacaktır. Bir linç kampanyası yapılıyor. Bunu kabul etmem mümkün değil.”

Çalıştığı kurumdan şu ana kadar bir tepki bildirilmediğini ifade eden Velioğlu, işten çıkartılabileceğini düşünüyor: “Böyle bir olaydan sonra bunun açıklamasını yapmak imkansız. Ben genel müdür olsaydım beni işten çıkartırdım…”

İHA İstanbul Bürosu Haber Müdürü Ömer Kılıç ise yönetimin konuyu incelediğini ve durum dahilinde Bülent Velioğlu’nun işten çıkartılabileceğini ifade ediyor: “Yönetim değerlendiriyor bu konuyu. Arkadaşla da konuşuluyor gerekli işlemler yapılacak. Bahsi geçen tweeti onun atıp atmadğı konusunda kendisinin savunmasını alacaklar. Ortaya çıkar o mu attı başkası mı attı. Bilgisayarlarına bakacaklar, IP adresine bakacaklar kendisi o tweeti attıysa gereğini yaparlar. Biz zaten arkadaşlarımızı Twitter'dan siyasi mesajlar atmamaları konusunda ikaz ediyoruz.”

Bülent velioğlu'nun Twitter hesabı halen kapalı durumda.

Tepki tweetlerinden bazıları

Faruk Arhan
Gazetecisi (Bülent Velioğlu) devletinden cinayet istiyor, müşaviri (Hamdi Kılıç) muhalifleri kirli savaşla tehdit ediyor.

Mehmet Saydam
Bolu'da gazetecilik yaptım 2 yıl. Bülent Velioğlu'nu iyi kötü tanırım. Vahim sözler bunlar. Yazık.

Dr. Bekir Çınar
kendisinden başlansın zira baş zevzek adayı olarak öneriyorum. Tetikçiler arasındaysa onu bilmeyiz.

Ertuğrul Mavioğlu
Demokrasi falan derken ürpertici devlet geleneklerini, faili meçhul cinayetlerin faydalarını anımsadınız ki bravo; devlet olmak tam da budur.

Uğur Vardan
Vay be, 'huzur faili meçhulde'ymiş meğerse…

Yorum yazın