Sanat

Latin müziğin divası Kuruçeşme Arena’da

Yazan: Elif Nebipaşagil

Latin pop müziğin kraliçesi Gloria Estefan, 3 Ağustos’ta İstanbul Kuruçeşme Arena’da hayranlarıyla buluşacak. 1957 yılında Küba’da doğan Gloria (Gloria Marí¬a Milagrosa Fajardo) 1975’te “Miami Sound Machine” adlı grubun vokalisti olarak sanat hayatına başlar. Estefan daha sonra hit solo çalışmaları Dr. Beat (1984) ve Conga (1986) ile uluslararası üne kavuşur. Çoğu müziksever tarafından Latin pop müziğinin […]

Latin pop müziğin kraliçesi Gloria Estefan, 3 Ağustos’ta İstanbul Kuruçeşme Arena’da hayranlarıyla buluşacak.

1957 yılında Küba’da doğan Gloria (Gloria Marí¬a Milagrosa Fajardo) 1975’te “Miami Sound Machine” adlı grubun vokalisti olarak sanat hayatına başlar. Estefan daha sonra hit solo çalışmaları Dr. Beat (1984) ve Conga (1986) ile uluslararası üne kavuşur. Çoğu müziksever tarafından Latin pop müziğinin kraliçesi olarak kabul edilen şarkıcı, tüm dünyada 70 milyonun üzerinde albüm satışına sahip. Dünyanın en ünlü müzisyenleri arasında yer alan Estefan, Latin pop müziğinin en ünlü solo seslerinin başında geliyor. Şu ana kadar çıkardığı 14 albümle her zaman dinlenen ve kitleyici sayısını arttırmayı başaran Estefan, 5 kez Grammy ödülü kazandı.

Miami Sound Machine’in lideri Emilio Estefan ile 1976 yılında evlendir. Bu evlilikten Nayib (2 Eylül 1980) ve Emily Marie (5 Aralık 1994) adlı iki çocuğu oldu. Estefan, muhteşem sesinin yanında konserlerindeki Latin şovlarıyla da her zaman dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Gloria, müzik kariyerinin yanı sıra Music of the Heart (1999) ve For Love or Country: The Arturo Sandoval Story (2000) adlı iki filmde oynadı.

Birçok ünlü Latin şarkıcının da idolü olan Gloria Estefan’ı örnek alan ünlü şarkıcılar arasında Shakira ve Thalía da yer alıyor. Yeni dönem salsa müziğine önemli ölçüde etki ve katkıda bulunmuş şarkıcının parçaları Salsa gecelerinde sıkça çalınıyor.

Sinpaş A.Ş’nin 35. yıl kutlaması şerefine 3 Ağustos akşamı gerçekleşecek Gloria Estefan konser biletleri 112 TL ile 520 TL arasında satılıyor. Konsere gidecek olan hayranlarına mükemmel bir Latin gecesi yaşatması muhtemel olan Gloria, 52 yaşında olamasına rağmen muhteşem fiziğiyle de hayranlarını büyüleyeceğe benziyor.

Yorum yazın