Genel

Biz ayrı manşetlerin gazetecileriyiz!

Yazan: HaberVs

Semih Sakainfo@medyakronik.com Dünkü saldırıyla ilgili haberlerin verilişi bakımından dünya medyası ile Türk medyası arasında hemen göze çarpan bir fark var. Türk medyasının neredeyse tamamı, eylemi gerçekleştirenleri “terörist” diye niteledi. Batı medyasının neredeyse tamamı ise “terörist” kelimesini kullanmayıp “saldırganlar” demeyi doğru buldu. Türk gazeteleri: Sabah: 5 yıl sonra El Kaide2003’te İstanbul’u kana bulayan El Kaide dün […]

Semih Saka
info@medyakronik.com

Dünkü saldırıyla ilgili haberlerin verilişi bakımından dünya medyası ile Türk medyası arasında hemen göze çarpan bir fark var. Türk medyasının neredeyse tamamı, eylemi gerçekleştirenleri “terörist” diye niteledi. Batı medyasının neredeyse tamamı ise “terörist” kelimesini kullanmayıp “saldırganlar” demeyi doğru buldu.

Türk gazeteleri:

Sabah: 5 yıl sonra El Kaide
2003’te İstanbul’u kana bulayan El Kaide dün ABD Konsolosluğu’na saldırdı, 3 terörist ölü ele geçirildi.

Vakit: Şer güçler işbaşında
Zaten gerilim içindeki Türkiye’yi daha büyük bir kaosun içine sürüklemek isteyen mihraklar, dün sabah ABD Başkonsolosluğu’nun önündeki polis kulübesine saldırdı… Çatışmada 3 polisimiz şehit oldu, 3 terörist öldürüldü… Saldırganları olay yerine bırakan 4. kişi ve gri renkli Ford Focus marka araç aranıyor.

BirGün: Ne olurdu içeri kaçsalardı
İstanbul’da ABD Başkonsolosluğu’na saldırı düzenlendi. Amerikalı korumalar yüksek güvenlikli binaya kaçarken, yurttaşımız polisler çatışmaya girdi. Üç polis ve iç eylemci hayatını kaybetti.

Cumhuriyet: İstanbul’da terör
ABD Konsolosluğuna yönelik saldırıda 3 polis şehit oldu. 3 saldırgan öldü. Polis, El Kaide üzerinde duruyor

Milliyet: Kaleye baskın
Türkiye’nin en iyi korunan binalarından biri olan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na 3 tabanca ve 1 tüfekle saldırmaya kalkışan teröristler, gencecik 3 polisi şehit edip olay yerinde öldüler.

Yeniçağ: Kanlı saldırı. 3 şehit
İstanbul’daki konsolosluk basıldı ABD’li korumalar kaçtı. Girdiği çatışmada 3 şehit veren Türk polisi, teröristlerden 3’ünü öldürdü.

Radikal: Amerikan ‘kale’sine tabancalı intihar saldırısı
Türkiye’nin en iyi korunan binası ABD Başkonsolosluğu’na tabancalarla saldıran dört teröristin üçü öldü, biri aranıyor. Sokak sakinleri çatışmayı anbean izledi.

Star: Konsolosluk önünde terör
İstanbul yine alçakça bir terör saldırısına sahne oldu. ABD konsolosluğu önünde 3 polis memurunu şehit eden hainler, genç bir trafik polisinin kahramanlığı sayesinde ölü ele geçirildi. Saldırıda El Kaide şüphesi var.

Yeni Şafak: Alçaklar
İstanbul, 20 Kasım 2003’ün ardından El Kaide’nin yine kalleşçe bir saldırısına sahne oldu. ABD Konsolosluğu’na düzenlenen saldırıda 3 polis memurumuz şehit düştü

Zaman: Kahraman polis oyunu bozdu
İstanbul’daki ABD Başkonsolosluğu terörün hedefi oldu. Bina önünde nöbet bekleyen üç polis şehit olurken, terörün karanlık oyununu bir başka güvenlik görevlisi bozdu. Kahraman polis, yaralanmasına rağmen üç teröristi öldürdü. Dördüncü saldırgan araçla kaçtı.

Evrensel: ABD Konsolosluğu’na saldırı: 6 ölü
Ergenekon Operasyonu’nun tartışıldığı bir dönemde ABD Konsolosluğu’na düzenlenen saldırı, gündeme bomba gibi düştü.

Akşam: Kanlı saldırı
İstanbul’daki ABD konsolosluğu’nun güvenlik kapısındaki memura ateş açan saldırganların planını, trafik ekibi bozdu: Teröristlerin üçü öldürüldü, biri ise kaçtı

Vatan: Amerika’ya saldırı. 6 Türk öldü
ABD’nin kale gibi korunan İstanbul’daki konsolosluğuna saldıran El Kaide’ci 4 Türk teröristten 3’ü öldürüldü. 3 polis şehit oldu.

Taraf: El Kaide’nin Antep intikamı
Konsolosluğun polis kulübesine saldıran üç kişi çıkan çatışmada öldürüldü, üç polis şehit oldu. Polis kaynaklarına göre saldırı Antep’teki El Kaide operasyonuna misilleme amaçlı.

Yeni Asya: Karanlık saldırı
Ergenekon iddianamesinin açıklanması beklenirken ABD’nin İstanbul Konsolosluğu önündeki saldırıda üç polis şehit oldu, üç saldırgan öldü.

Hürriyet: Bir bu eksikti
3 polis şehit 3 terörist ölü. Ergenekon soruşturması ve AKP davası ile dünyanın gündemine oturan Türkiye, dün de 3 polisin hayatına mal olan terör saldırısıyla sarsıldı.

Today’s Zaman: Terör saldırında hedef Amerikan Konsolosluğu
Üç silahlı adam beyaz bir araçtan inerek İstanbul’daki Amerikan Başkonsolosluğu’nun önündeki polis noktasına ateş açtı, bu da öldürüleceklerini biliyorlardı şeklinde düşündürdü. Saldırı üç polisin ve üç saldırganın ölümüyle sonuçlandı.

Yabancı basın:

Washington Post: Amerikan Elçiliği’nde 3 polis ve 3 silahlı saldırgan öldü
Valiliğin yaptığı açıklamaya göre İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğunun önünde gerçekleşen saldırıda üç polis ve üç saldırgan öldü

Times: Amerikan Konsolosluğuna yapılan saldırıda 6 ölü var, 3’ü polis
İstanbul’daki Amerikan Başkonsolosluğuna yapılan saldırıda üç polis öldürüldü. Amerikan Başkonsolosu bunu “Bu açıkça bir terör saldırısıdır” şeklinde yorumladı.

The Guardian: Amerikan Konsolosluğu’na yapılan saldırıda altı ölü var
İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğunun önündeki çatışmada ölenlerin içinde 3 tane de Türk Polisi var.

BBC: İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’na saldırı
İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’nun önündeki çatışmada altı kişi öldü. İstanbul Valisi Muammer Güler üç polisin ve silahlı üç saldırganın öldüğünü açıkladı.

Al Jazeera: İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’nun önündeki çatışmada üç polis ve üç saldırgan öldü

International Herald Tribune: İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’nun yanında polis memurları öldürüldü
İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’nun önündeki çatışmada altı kişi öldü. İstanbul Valisi Muammer Güler üç polisin ve silahlı üç saldırganın öldüğünü açıkladı.

CNN International: Amerikan Elçisi: Türkiye’deki Konsolosluk saldırısı bir terör eylemidir
İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’nun önündeki çatışmada altı kişi öldü, Amerikan Başkonsolosu “Bu açıkça bir terör saldırısıdır” dedi.

Reuters: İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’nda üç polis üç de silahlı saldırgan öldü
İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’nun önündeki çatışmada altı kişi öldü. İstanbul Valisi Muammer Güler üç polisin ve silahlı üç saldırganın öldüğünü açıkladı.

The Independent: İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’nda polisler öldürüldü
İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’nun önünde yaşanan silahlı saldırıda altı kişi öldü. İstanbul Valisi Muammer Güler üç polisin ve silahlı üç saldırganın öldüğünü açıkladı.

Financial Times: İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’na yapılan saldırıda altı ölü var
İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’nun önünde yaşanan silahlı çatışmada üç polis ve üç saldırgan öldü. Bu son beş yılda Türkiye’de yabancı bir kuruluşa yapılmış en ciddi saldırı.

New York Times: Türkiye’deki Amerikan Konsolosluğu’na yapılan saldırıda altı ölü var
Silahlı saldırganlar İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’nun önündeki güvenlik güçlerine ateş açtı, Türk yetkililer

Le Figaro: İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu önünde silahlı çatışma
Amerikan Büyükelçisi “Bir terör eylemiyle karşı karşıyayız” dedi

Le Monde: İstanbul’daki Amerikan konsolosluğu’na yapılan saldırıda altı ölü

Liberation: İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’na kanlı saldırı

Yorum yazın