Genel

İkinci iddianamenin manşetleri

Yazan: Özge Erel

Ankara temsilcisi Mustafa Balbay’ın günlüklerinin de yer aldığı iddianemeyi Cumhuriyet gazetesi “Tartışmalı iddianeme” manşetiyle verirken Doğan Medya Gurubu’na ait gazetelerde iddianame “Türkiye’de bir ilk” ve “ 3 Orgeneral daha” başlıklarıyla yer buldu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 1909 sayfalık 2. iddianame 16 gazetede farklı manşetlerle yayınlandı: Cumhuriyet: Tartışmalı iddianameDarbe planı savları ve […]

Ankara temsilcisi Mustafa Balbay’ın günlüklerinin de yer aldığı iddianemeyi Cumhuriyet gazetesi “Tartışmalı iddianeme” manşetiyle verirken Doğan Medya Gurubu’na ait gazetelerde iddianame “Türkiye’de bir ilk” ve “ 3 Orgeneral daha” başlıklarıyla yer buldu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 1909 sayfalık 2. iddianame 16 gazetede farklı manşetlerle yayınlandı:

Cumhuriyet: Tartışmalı iddianame
Darbe planı savları ve “günlüklerin” yer aldığı ikinci Ergenekon iddianamesi, özel telefon görüşmelerine,mektuplara,elektronik postalara, siyasi partlerdeki iç çekişmelere, gizli tanık ifadelerine dayandırıldı.

Radikal: Tarihimizde bir ilk: Darbe girişimi sivil mahkemede
Ergenekon’un iddianamesinde Eruygur ve Tolon, “silah zoruyla hükümeti devirmeye teşebbüs’le suçlandı; dört darbe girişimi anlatıldı.

Milliyet: 3 Orgeneral daha

Türkiye’de ilk kez kuvvet komutanları “Darbe”den yargılanacak.
İddianamede Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven adı verilen 4 darbe girişimi yer aldı. Eski kuvvet komutanları Yalman, Örnek ve Fırtına örgütle işbirliği yapmakla suçlandı. Savcı 3 komutanın dosyasına adli yargının bakacağını da kaydetti.

Hürriyet: İddianame diyor ki

Üst düzey bazı komutanlar 2003-2004 yıllarında dört darbe planı yaptılar.

Sabah: Eruygur ve Tolon 4 darbe planladı
Ergenekon sanıkları Yakamoz, Ayışığı, Sarıkız ve Eldiven kod adlı planlarla darbeye teşebbüs suçuyla yargılanacak.

Taraf: Generallerin isyan cuntası
İkinci Ergenekon iddianamesi, Eruygur liderliğindeki beş generalin, hükümeti devirmenin yanı sıra orduyu da baştan aşağı değiştireceklerini ortaya koydu.

Yeni Şafak: Zehirli darbe girişimi
Ergenekon’da 56 sanıklı 1909 sayfalık 2. iddianame kabul edildi. 1 numaralı sanık emekli general Eruygur’un darbe için Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı zehirlemeyi bile düşündüğü ortaya çıktı.

Zaman: Darbeye teşebbüsten yargılanacaklar
Ergenekon terör örgütüyle ilgili ikinci iddianame kabul edildi. Suçlamalar Türkiye’yi dehşete düşürdü: “Cebir ve şiddetle hükümeti ve Meclis’i ortadan kaldırmaya teşebbüs, partileri bölme, askeri isyana teşvik, yargıya baskı, kamu görevlilerine suikast.”

Birgün: Ergenekon’da ikinci perde açıldı
13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianameyi kabul etti. Sanıklar 20 Temmuz tarihinde hakim karşısına çıkacak

Vakit: Allah korumuş

İkinci Ergenkon iddianamesi mahkemece kabul edildi… İddianameyi okuyunca; tüylerin diken diken olmaması ve “ülkeyi Allah korumuş” denmemesi mümkün değil… Çünkü darbeciler, “Hitler’in toplama kampları”na benzer kamplar kurmayı, “bazı gazetelerin yöneticilerini kurşuna dizmeyi” ve “ ülkeyi kan gölüne çevirecek seri cinayetler işlemeyi” bile planlamışlar!

Akşam: Üçüne de darbe

Ergenekon’un ikinci perdesinden siyasete tasfiye çıktı. Ve seçimlere üç gün kala 2’nci Ergenekon davası açıldı. Darbe iddianamesindeki en çarpıcı sonuç: Sadece Erdoğan’ı değil, muhalefet liderleri Baykal ve Bahçeli’yi de devireceklerdi

Habertürk: Biri hariç hepsi

Ergenekon’da 2’nci dava tamam. Özden Örnek’in günlüğü delil. Özkük’ün tüm komutanları için “Darbe” soruşturması yolu açıldı.

Vatan: Şok suçlamalar

Ergenekon’un ikinci iddianamesi dün kabul edildi. Bir numaralı sanık Şener Eruygur, iki numara Hurşit Tolon. İlk duruşma 20 Temmuz’da

Star: Darbe yargıda

İkinci Ergenekon iddianamesi ile ilk kez darbe girişimi yargılanacak. Plana göre, Genelkurmay Başkanı Özkök istifa ettirilecek, yerine önce Yalman , ardından Eruygur getirilecek ve darbe yapılacaktı.

Evrensel: Ergenekon’a müebbet istemi

2. Ergenekon iddianamesinde Eruygur “1 numara” olarak geçiyor, İki emekli orgeneral için ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor. Ferda Paksüt de sanık.

Milli Gazete: Suçun büyüğü ikinci iddianamede

Emekli General Hurşit Tolon ve Şener Eruygur hakkında 23 ayrı suçlama var.

Yorum yazın